diumenge, 19 de febrer de 2017


INFORMACIÓ IMPORTANT
PER A TOTES LES FAMÍLIES DE L’ESCOLA


Benvolgudes famílies,
La darrera  setmana del mes de gener, l’Equip Directiu de la nostra escola va  ser informat per part de l’Alcalde de Súria, d’unes obres que l’Ajuntament té previst que siguin iniciades en finalitzar aquest curs escolar.
Aquestes obres són conseqüència d’un projecte que l’Ajuntament ha posat a consulta pública el dia 7 de febrer. Aquest projecte consisteix en instal·lar una caldera de biomassa que doni subministrament a  3 edificis:  Llar d’Infants - Escola d’Adults, FEDAC i a la nostra escola; val a dir que també està projectat que pugui arribar fins a l’edifici de l’Ajuntament més endavant.  Tota aquesta instal·lació, segons el projecte presentat, està previst que gran part quedi instal·lada dins de la nostra escola.

D:\Usuaris\meritxell.alvarez\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG-20170216-WA0006.jpg

L’Equip Directiu de l’escola considerant la magnitud del nou equipament que traurà un lloc d’esbarjo a l’escola, va sol·licitar una reunió informativa a l’Ajuntament perquè informés a la representació dels pares i mares de l’escola i a tot l’equip de mestres, el passat dilluns 13 de febrer. En aquesta reunió  se’ns va deixar palès :
  • Què en cap moment s’havia consultat amb l’escola la instal·lació d’una caldera de biomassa, amb unes dimensions considerables.

  • Què a l’inici, s’havia fet un primer projecte i la instal·lació anava ubicada davant del camp de futbol (al costat de les escales del pàrquing del davant la carretera) però que tenia una sobredimensió a les necessitats reals i donava lloc a una inversió econòmica molt elevada.

  • Què l’Ajuntament, va encarregar un segon projecte per tal de minvar la inversió del primer. Aquest segon projecte va ser el que va determinar que la instal·lació havia d’anar dins de la nostra escola.

  • Què la diferència entre un projecte i l’altre és de 130.000 i que l’Ajuntament no  ha considerat projectar la realització de  la instal·lació davant del camp de futbol però amb una infraestructura menys dimensionada i que s’ajusti més a la necessitat real.

  • Què tot hi haver al municipi El Consell Municipal de Medi Ambient, que segons defineix textualment el mateix Ajuntament: és un òrgan consultiu i de participació que pretén aplegar totes les persones i entitats que treballen des de diferents àmbits en la preservació i millora del medi ambient, recollint les experiències desenvolupades a Súria al llarg de molts anys des de diferents àmbits.” en cap moment es va creure interessant informar del resultat dels dos projectes elaborats.

  • Què igual que en el cas anterior, a la Comissió d’Escoles Verdes, tan sols es va comentar l’any 2014 que l’Ajuntament estava interessat en encarregar un projecte per instal·lar una xarxa de biomassa per donar subministrament als edificis anterior esmentats i amb ubicació davant del camp de futbol, sense tornar a ser informats de res més.

  • Què les obres començaran un cop acabi l’escola al juny però no ens han assegurat quan finalitzaran, tan sols ens han dit que “l’obra civil” estarà acabada abans que comencin les classes però sense especificar que hem d’entendre per obra civil.

  • Què la instal·lació d’aquesta caldera de biomassa  no eximeix la retirada de l’actual caldera de gas, així doncs a l’escola hi haurà dues calderes amb dues xemeneies.

Doncs bé, després d’aquests fets que us hem intentat resumir de la millor manera possible, posem a les vostres mans la valoració de si esteu a favor, o  en contra, que aquesta infraestructura passi a conviure amb els nostres fills. Si necessiteu més informació sobre el projecte  podeu consultar els plànols a l’escola o bé adreçar-vos a algun membre de l’AMPA o a la Direcció de l’Escola.
És molt important que empleneu les butlletes adjuntes amb la vostra elecció i les dipositeu a l’urna que hi haurà a l’entrada de l’escola com a màxim dimecres, 22 de febrer. L’AMPA necessita la vostra opinió per tal de fer les actuacions que vosaltres, primer com a part important de la nostra comunitat educativa, i en segon lloc, com a socis i sòcies de l’AMPA, cregueu més convenient.
Cada família té dret a dos vots !!!

EL DIA 7 DE MARÇ FINALITZA EL TERMINI PER INTERPOSAR AL·LEGACIONS AL PROJECTE!!!Súria, 17 de febrer de 2017
AMPA Escola Francesc Macià